Sedan 2006 har vi sjösatt ett antal båtar i olika modeller som vi tyckt passar in i den skandinaviska traditionen.

För närvarande bygger vi roddbåtar för jakt, fiske och motion och genom vårt samarbete med Newfound Woodworks i New Hampshire har vi även canadensare och kajakmodeller med i vår repertoar.
Vi erbjuder för övrigt de flesta av modellerna som finns med på deras hemsida, vilka vi sedan kompletterar med svenska material och kunskap. Resultatet är fritidsbåtar som kompinerar tidlös design med moderna metoder för att kunna sprida glädje i många år med minsta möjliga krav på underhåll.

Vi har även samarbetat med Sassdesign i Vaxholm, vilket resulterade i modell 151. Jürgen Sass har i och med den skapat en oerhört trevlig motions- och ”camping” roddbåt.

Om du har en ritning på en båt som du skulle vilja realisera så är vi öppna för det, båten får dock inte vara alltför stor eller tung.

Hör av dig så kan vi skräddarsy en båt åt dig!

 

San Francisco, CA
I skärgården

Båten är lättrodd och efter en säsongs regelbunden rodd (eller direkt om man är van) så kan man hålla en snittfart på ca 5 knop.

 

Horses
Byggd i ”stripp teknik” av cederträ, ask och mahogny

Båten är perfekt för jakt och fiske i såväl gyttriga skärgårdar som insjöar, åar och älvar. Eftersom båten är laminerad med expoxi är den i stort sett lika tålig som en plastbåt.

 

Horses
Görs med cederträ, ek och mahogny

Annie, utformades på 1890-talet, är smalare än originalen, snyggare och snabbare variant av St Lawrence-river skiff. Detta är en högeffektiv roddmaskin som fått många utmärkelser i roddtävlingar.

Horses
Bild från Newfound woodworks

Lawton är en liten släpjolle med sina linjer tagna från John Gardners bok Building Classic Smallcrafts och har modifierats för listkravell bygge.

Horses
Vacker och snabb

Den är en lättrodd, snabb båt med klassiskt utseende där du utan svårighet kan hålla en snittfart på 5-6 knop.

 

 

Horses
Fungerar även för nybörjare

Den är snabb och kursstabil men ändå lätt att manövrera i skvalpig/vågig sjö utefter stränder såväl som på ett öppnare vatten.

 

Horses
Klassiskt utseende

Rangeley är lättskött och tålig men har kvar träbåtens känsla med fernissade ytor och synligt trä.

 

 

Horses
Båten gjordes i endast ett träslag

Den första vi byggt är ett beställningssamarbete med kunden för att prova ett nytt materials lämplighet.

 

Open Space
Det är en lätt solokanot för en medelstor person

Den används för turer på skyddade vatten för fiske, fotografering och bara för att mysa och uppleva naturen nära inpå sig.

 

Orchids
Här med dubbelsittsig roddmaskin

Ursprung i New England, dess sjövärdighet, stora lastförmåga och snabbhet är karaktäristiskt.