Vanliga frågor och svarÄr båtarna lätta att ro? Hur fort kan man ro?
Båtarna är lätta att ro. Flera av dem kan förses med rullsäten och blir då ett utmärkt träningsredskap som kan komma upp i 5-6 knop.

Är båtarna stabila?
Rätt så stabila! Rangeley är stabil även för nybörjare. Kajakerna kräver lite mer erfarenhet men är ändå ganska stabila.

Är det svårt att bygga själv?
Normalhändighet kommer man långt med! Träarbetet är mindre dramatiskt än  epoxiarbetet för där kan man inte göra om hur som helst.

Hur lång tid tar det att bygga en båt?
Eftersom de flesta  jobbar heltid och båtbyggeriet är ett helg- och kvällsprojekt tar det längre tid att bygga en båt. Stripbyggd kajak tar ungefär en månad att bygga, en roddbåt som Liz eller Rangeley tar tre -4 månader.
Tiden innebär att man arbetar helger och många kvällar.
Sammanlagt ungefär 150 -250 timmar.

Är båtarna CE-märkta?
Ja. Roddbåtar omfattas av EU direktiv vilket innebär att om man bygger en roddbåt kommersiellt, eller om den kommer att avyttras inom 5 år, så måste båten CE-märkas. Kajaker, kanoter och träningsroddbåtar omfattas inte av detta direktiv och behöver därför inte CE-märkas.
Vi anpassar våra byggen för EU och lämnar rekommendationer till självbyggare så att du vet vad som gäller för europeiska förhållanden.

Vad kostar det att köpa en färdig båt?
Roddbåtarna ligger runt ca 95.000.-, sedan beroende på tillägg så kostar det mer. Tillbehör är då t.ex. sjösättningsvagn, kapell olika roddsystem m.m.
Kanoterna är inte lika dyra.

Det enklaste är att höra av dig för att få en mer exakt kostnad.